
کارآفرینی و خلاقیت در کسب و کار، مهمترین راه برای اشتغالزایی جوانان
کارآفرینی و خلاقیت در کسب و کار، مهمترین راه برای اشتغالزایی جوانان
موضوع اشتغال موضوع مهمی است که در جامعه باید بیش از هر چیز دیگری مورد توجه قرار بگیرد. مورد نگران کننده که در این مورد وجود دارد، میزان فارغ التحصیلان بیکار کشورمان است. اکثر جوانان بدون هیچ گونه برنامهریزی و آیندهنگری وارد دانشگاه شده و زیباترین سالهای عمرشان را به کسب علم و دانش میپردازند، به امید روزی که از علم و دانش خود بتوانند در جهت خدمت رسانی به کشور و ملت شان استفاده نمایند، اما عدم وجود برنامه ریزی صحیح و زیر ساخت های مناسب باعث می شود، تا آنها نتواند بر اساس تخصص و مدرک دانشگاهی کار مورد علاقه شان را پیدا کنند. موضوع بعدی این است که دانشگاهها از نظر علمی و داشتن متخصص اشتباع شده اند، بدون آنکه به درستی بتواند از دانش و این نیروها استفاده کنند. در واقع دانش آنها در مرحله عملی متوقف شده است. عدم همسویی شغل جوانان با مهارت ها و تخصص شان، باعث ایجاد بی انگیزگی برای کار، تولید و فعالیت شده و نوآوری در کسب و کار را تحت شعاع قرار داده است، به همین دلیل بسیاری از جوانان به دنبال مشاغل اداری و سازمانی هستند و کار را در پیدا کردن اینگونه مشاغل خلاصه میکنند، ولی مگر یک کشور چقدر مدیر، معاون و کارمند نیاز دارد. راه حل این مشکلات، کارآفرینی بدون اتکا به سازمان و ارگانهای دولتی است که تنها با تمرکز بر خلاقیت در کسب و کار امکان پذیر خواهد بود.
کارآفرینی چیست؟
در واقع کارآفرینی استفاده از مهارت و تخصصهای موجود فرد یا افراد همراه با به کارگیری خلاقیت و نوآوری آنهاست، که در نهایت منجر به خلق کار یا شغل جدید و نوآوری در کسب و کار میشود. کارآفرینی خود منبع مولد اشتغال برای جوانان است و میتواند جوانان فارغ التحصیل بسیاری را شاغل نماید. در واقع کار آفرینی دو مزیت عمده دارد. اولین مزیت این است که از این طریق، شغل جدید در جامعه ایجاد میشود و دوم آن که سبب ارضای نیاز روحی جوانانی میشود که عمری را پشت میز و نیمکت های دانشگاهی تنها به جهت به کار گیری تخصصشان در آینده نه چندان دور سپری کردند.
در نگاه اول کارآفرینی میتواند عدم همسویی کار و شغل جوانان یا نیازهای جامعه را گرهگشایی کند، اما این خود مراحل و مشکلات خاصی دارد که باید به آن توجه شود. اما کارآفرینی و خلق یک شغل جدید به نیروی متخصص، نیروهای همراه، سرمایه، مکان مناسب و برنامه ریزی جامع و کامل نیاز دارد. فراهم نمودن نیروی متخصص با توجه به وجود فارغ التحصیلان چندان دشوار نیست، اما متاسفانه کسب سرمایه و مکان مناسب یکی از معضلات جوانان است که سرمایه چندانی برای راه اندازی شغل ندارند، بنابراین باید از بانک ها درخواست وام نمایند. مشکلاتی از این دست باعث می شود تا همه جوانان تنوانند از عهده چنین کاری برآیند مگر کسانی که دارای ریسک پذیری بالایی هستند. بنابراین ناخداگاه تعداد زیادی از متقاضیان کارآفرین از گردونه کسب و کار نوآورانه خارج شوند.
چگونه کارآفرینی و خلاقیت به اشتغالزایی جوانان کمک میکند؟
به نظر میرسد اگر در داخل دانشگاهها دفاتر جذب جوانانی که دارای ایده های مناسبی برای ایجاد اشتغال هستند، راه اندازی شود و پس از آن شبکه کارآفرینی میان دانشگاههای کشور و بخش صنعت و معدن و تجارت ایجاد شود، می تواند راه حل مناسبی برای حل مشکلات مربوط به اشتغال باشد. البته برای ایجاد چنین شبکه ای می بایست در دانشگاهها دفاتر جذبی برای جوانان دارای ایده نو و خلاق راه اندازی شود. سپس این افراد با بخشهای مربوط به صنعتی و بازرگانی مرتبط گردند و در نهایت سرمایهگذار مناسب نیز جذب شود و بدین طریق مثلثی با سه راس ایجاد میشود، که بستری مناسب برای اشتغال برنامه ریزی شده فراهم میسازد. در واقع با اعتماد به جوانان و در اختیار نهادن سرمایه مختصر می توان انگیزه آنها را برای ورود به عرصه کسب و کار را بالا برد. این گونه انگیزه ها به مرور خلاقیت در مدیریت کسب و کار را به همراه خواهد داشت به خصوص اگر جوانان نتایج موفقیت ایده های خود را ببیند.
همانطور که گفته شد، سرمایه یکی دیگر از بخشهای اصلی به کارگیری خلاقیت و نوآوری جوانان است، به همین دلیل باید از طرف بخش خصوصی یا دولتی وامهایی با سود حداقل در اختیار جوانان قرار بگیرد، تا از این طریق بتوانند هزینه های اولیه برای راه اندازی شغل حاصل از ایده مورد نظر خود را در اختیار داشته باشند. همچنین موسسات کارآفرینی می توانند پا به پای جوانان در این راه قدم بردارند. آنها پس از برآورد کارنامه کاری فرد با توجه به مفید بودن ایده و شغل مورد نظر و سودده بودن آن می توانند برای توسعه و نوآوری در کسب و کار بیشتر او را به بانک ها ارجاع دهند. از سوی دیگر ارتباط کارآفرینان با همدیگر، وقتی فردی به عنوان یک عضو جدید شروع به فعالیت می کند و با پیچ و خمهای کار آشنا نیست، میتواند راهنمای خوبی را در اختیار او قرار دهد، تا از قرار گرفتن فرد در مسیر اشتباه جلوگیری شود. این ارتباط همچنین میتواند در وقت و هزینه ها نیز صرفه جویی کند. بنابر موضوعات مطرح شده، لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی جامع در خصوص فعالیت های کارآفرینی انجام شده، گفتگو با افراد کارآفرین، میزان سرمایه مورد استفاده، نحوه ورود و بسیاری مسائل دیگر به شدت احساس می شود. جمع آوری این گونه اطلاعات می تواند به افراد جدید کمک کند تا با نقشه ای روشن شروع به حرکت کنند.
نوآوری در کسب و کار چگونه محقق میشود؟
نوآوری در کسب و کار زمانی محقق میشود که خدمات و محصولات جدید تاثیر مثبتی بر تغییر کار و شغل ایجاد کنند. این میتواند شامل بهبود روش های موجود باشد یا حتی ایده های فرد را ارتقاء ببخشد. هدف ایجاد یک شغل تقویت، رشد و یا بهره وری در زمینه کسب و کار است. در واقع نوآوری در کسب و کار به این دلیل اهمیت دارد که باعث رونق شغل شما می شود. نوآوری و بهبود مستمر بسیار مهم هستند و منجر به یافتن فرصت های جدید درآمد، بهینه سازی شرایط موجود و در نهایت کسب سود بیشتر میشوند.
خلاقیت در کسب و کار سازمان ها یا فرد را ملزم می کند، تشخیص دهند که کدام یک از فرآیندها و محصولات یا خدمات آنها می توانند برای افزایش سودآوری موثرتر باشند و این میتواند منجر به مشارکت جدید، برون سپاری وظایف خاص یا پیاده سازی فناوری های جدید در جهت رشد شغل و کسب و کار باشد و این همان مفهوم کار آفرینی است که میتواند از طریق تاسیس واحد کاری و تجاری و یا در منزل به صورت مستقل انجام شود و منجر به کارآفرینی گردد. در ادامه مقاله ایده های جدید کار در منزل برای خانمها و آقایان آورده شده است.
آشنایی با ایده های جدید کار در منزل
با غیرقابل پیشبینی شدن بازار کار امروز افراد بسیاری به عنوان شغل جدید برای اشتغال زایی هستند تا علاوه بر تامین هزینه ها بتوانند به طور مستقل و خلاقانه شغلی داشته باشند. امرار معاش از طریق شغل مورد علاقه بسیار لذت بخش است. از طریق ایده های جدید و جذاب مشاغل کوچک می توان منافع و مهارت های سرمایه گذاری پول را نیز آموخت.ایده های جدید کار در منزل موجب کارآفرینی در منزل برای آقایان و خانم ها خواهد شد. در زیر ایده های جدیدی کارآفرینی برای آقایان و خانم ها آورده شده است.
کارآفرینی برای آقایان
-
بازاریابی اینترنتی
خدمات اینترنتی مانند نوشتن، وبلاگ نویسی، توسعه وب سایت و خدماتی از این قبیل می توانند ایده خوبی برای شروع کسب و کار جدید بر اساس دانش و بهره گیری از خلاقیت افراد باشند. تجارت اینترنتی به سرعت در حال رشد است و داشتن فروشگاه تجارت اینترنتی، منبع خوبی برای درآمد زایی به صورت مستقل است.
-
سرآشپز شخصی
اگر عاشق آشپزی و سرگرمی هستید، افتتاح رستوران شخصی یا تبدیل شدن به یک آشپز شخصی برای خانوادهها می تواند راهی سرگرم کننده و سودآور برای تامین هزینه های زندگی باشد. افتتاح یک رستوران هزینه های زیادی را به دنبال دارد اما اگر شما سرآشپز شخصی باشید می توانید یک سرویس تحویل مواد غذایی را در منزل خود ایجاد کنید.
-
مربی بدنسازی یا مربی شخصی
در صورت داشتن تجهیزات لازم، جلسات بدنسازی را در منزل خود یا فرد متقاضی انجام دهید. حتی شما میتوانید در صورت داشتن فضای مناسب یک باشگاه ورزشی محلی را در خانه خود تاسیس کنید. فروش آنلاین ویتامین ها، کتاب های تناسب اندام و سایر محصولات این چنینی نیز می توانند درآمد جانبی خوبی داشته باشند.
-
هنرهای دستی
به لطف حمل سریع و دسترسی آسان به مواد اولیه به صورت آنلاین تقریباً هر روز می توانید هر چیزی را در خانه خود تولید کنید. به عنوان مثال میتوانید کار چرم را شروع کرده و کیف های دستی و کیف سفر را برای آقایان طراحی و تولید نمایید. کار با چرم به زمان نیاز دارد، اما این کالاهای دست ساز همیشه با قیمتهای بالا به فروش می رسند، بنابراین گزینه ایده آلی برای کسب و کار سودآور خواهند بود.
کارآفرینی در منزل برای خانمها
زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند ولی سهم آنها در نرخ اشتغال بسیار پایین تر از این میزان است. اشتغال زنان و رفع موانع آنها به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شده است. ترویج فرهنگ کارآفرینی از جمله سیاست های مهم برخی کشورهاست، که در جهت رفع بیکاری زنان به طور خاص به آن توجه میکنند. در واقع عدم وجود خودباوری و خلاقیت دو مانع اصلی در اشتغال زنان محسوب می شوند. زنان باید بدانند آنها نیز مانند سایرین می توانند منبع مالی مستقلی برای خود داشته باشند، به شرط آنکه با توجه به استعداد های خود در این زمینه اقدام کنند. درآمدزایی در منزل برای خانمها اولین قدم برای شکوفایی استعدادها و ایجاد کسب و کار خلاقانه است. کارآفرینی در منزل می تواند بسیار سود آور باشد. امروزه به لطف اینترنت بسیاری از خانم ها در منزل میتوانند با راه اندازی کسب و کار خانگی به تامین معاش خانواده کمک کنند. در زیر برخی از سودآورترین مشاغل خانگی که خانمها می توانند از آن بهره ببرند اشاره شده است:
-
فروش آنلاین صنایع دستی
این یک ایده تجاری بسیار سودآور برای زنان به ویژه کسانی است که در روستاها زندگی می کنند. مکانهای مختلفی در جهان به دلیل فروش همین صنایع دستی مشهور شده اند و حتی توانسته اند توریستهای زیادی را به خود جلب کنند. بنابراین ایده خوبی است که صنایع دستی محلی خود را از طریق فروشگاههای اینترنتی به فروش برسانید.
-
فروش آنلاین هدیه
بسیاری از افراد به دلیل کمبود وقت و دوری از بازار، فرصت انتخاب هدیه ساده و مقرون به صرفه و زیبا را پیدا نمی کنند. بنابراین این نوع تقاضا ها در حال افزایش است. انواع هدیه ها را ساده و شکیل تزئین کنید و در فروشگاه اینترنتی خود با قیمت مناسب به فروش برسانید.
-
نویسندگی
نویسندگی به نظر ساده می رسد، اما فریلنسری یک شغل خانگی جذاب و عالی است. یک نویسنده خوب میتواند درآمد روزانه، هفتگی و ماهانه خوبی داشته باشد. فقط با گذراندن چند ساعت در روز می توانید از این طریق درآمد کسب کنید. بهترین قسمت این شغل زمانی است که شما برای نشریات و مجلات آنلاین کار نمایید. ایجاد محتوا، نوشتن خلاقانه، بازاریابی محتوا و وبلاگ نویسی همه این کارها را می توانید انجام دهید. این موارد ایده های جدید کار در منزلهستند که بسیار مورد توجه بانوان قرار دارند.
-
مربی مهد کودک
این یک تجارت آفلاین است. در صورتی که تجربه کار با بچهها را دارید و فضای کافی در اختیار دارید، میتوانید با سرمایه گذاری اندک یک کسب و کار روزانه را در خانه خود راه اندازی کنید. این یک تجارت بسیار خوب برای مادران در خانه است. با تبلیغات مناسب و بازاریابی هوشمندانه به صورت آنلاین می توانید این شغل را گسترش دهید.
-
فروش گیاهان و محصولات ارگانیک
این یک ایده تجاری بسیار خوب برای زنانی است که در حومه اطراف شهر زندگی می کنند. شما می توانید بسیاری از محصولات گیاهی و ارگانیک را در مزرعه کوچک خود پرورش دهید و از طریق فروشگاه چه به صورت آنلاین و چه به صورت خرده فروشی آنها را به فروش برسانید. شما میتوانید از این ایده های جذاب و جالب استفاده کنید و کسب و کار خانگی خود را راه اندازی نمایید. اما نباید نقش خلاقیت در کسب و کار را فراموش نمود زیرا این موضوع موجب سودآوری و رسیدن به نتایج ایدهآل در کمترین زمان ممکن خواهد شد.