
زندگینامه شهرام فخار، موسس رستورانهای پدر خوب
زندگینامه شهرام فخار صاحب رستورانهای پدر خوب
فروش مواد غذایی، اولین ایده کسب و کاری است که هر فردی به عنوان شغل سودآور مد نظر میآورد. اما آیا در این شغل سودآور به راحتی میتوان تبدیل به برند شد؟ یا اینکه حتما باید سرمایهدار بود؟ شاید بررسی زندگینامه شهرام فخار ، موسس و مالک یکی از برندهای برتر رستورانهای زنجیرهای در این خصوص بتواند رهگشا باشد.
آنچه مسلم است هر ایده کسب و کاری پستی و بلندی دارد و دانستن فراز و نشیبهای آن در مسیر یک شغل سودآور تنها با بهرهگیری از تجربیات افراد موفق این حوزه امکانپذیر است. اما شهرام فخار که بود و چگونه آغاز کرد؟
زندگینامه شهرام فخار پر از جسارت در امتحان هر کسب و کار
شاید اگر پدر شهرام فخار با مشکل قلبی مواجه نمیشد، او به فکر راهاندازی رستوران فست فود بدون روغن نمیافتاد. یک تهدید برای خانواده که توسط این کارآفرین به فرصتی برای کسب و تجارت و البته در راستای رفع یک معضل همگانی در جامعه تبدیل شد.
اما زندگینامه شهرام فخار در مسیر کارآفرینی پر از امتحان هر کسب و کار است. اولین درآمد او فروش کتانی کهنهاش به دوستش بود که بدنبال آن، هم پولش را پسانداز کرد و هم یک کتاب خرید. و این نحوه تفکر یک کارآفرین است. شهرام فخار از همان ابتدا بدنبال آن بود که موارد مورد نیاز خود را با پول خودش تهیه کند. به همین دلیل تلاش بسیاری در این زمینه انجام داد.
او در ۱۶ سالگی در تیم پرسپولیس بازی میکرد و با پول خود با دوستانش یک مغازه ساندویچ فروشی باز کرد که با شکست مواجه شد. اما او اعتقاد داشت که “در تجارت نباید از هیچ چیز ترسید ؛ بلکه باید با اراده و پشتکار، هدف خود را دنبال نمود.”
اعتقادی که خود، منشا آنرا تربیت پدر و مادرش میداند.
مسیر پر پیچ و خم کارآفرینی و جرقه پیشرفت
در زندگینامه شهرام فخار، همانند سایر کارآفرینان، فعالیتهای پر فراز و نشیب بسیاری مشاهده میشود. او پس از سالها باز ی در تیم پرسپولیس و تبدیل شدن به یک ورزشکار حرفهای، ناگهان مواجه با مشکلات بدنی میشود. به ناچار پس از گذران دوران سربازیکارهای مختلفی چون فعالیت تلویزیونی، خبرنگاری و … را امتحان میکند. اما در مییابد که او مرد این کارها نیست. در اینجا با فردی با نام آقای زارع که یک ششم مرغ و جوجه ایران را تامین میکرد، آشنا میشود. بقول خودش تنها کاری که برای دیگران انجام داد. شرکت آقای زارع در سال ۸۲ ورشکست میشود اما او با تجربه کسب شده در این کسب و کار بدنبال راهی برا ی خود میرود. پس با جسارت تمام یک مرغداری راهاندازی میکند. در این کار نیز تا مرز ورشکستگی جلو میرود، اما با مدیریت صحیح این دوران را نیز طی میکند تا اینکه وارد مرحله جدیدی از زندگی خود میشود.
تولد “پدر خوب”
شهرام فخار با تجربه فعالیتهای متعدد به سرانجام نرسیده، در سال ۸۳ تصمیم نهایی خود را میگیرد و جرقه راهاندازی رستورانش به نام God father بدلیل علاقه او به فیلم پدرخوانده در ذهنش زده میشود. این آغاز راهی است که در سال ۸۴ در یک مغازه ۲۴ متری با سرمایه ۶ میلیون تومانی پایهگذاری میشود. او میگوید ” “فیلم پدرخوانده تاثیر مثبتی که بر من داشت این بود که انسانها هر اندازه بزرگتر فکر کنند، به همان اندازه به جای بزرگتر میرسند.” بدین شکل او رستوران خود را با نام God father ثبت میکند و در همان ابتدا با سرویس دهی خوب موفق میشود تا ۶ شعبه را در ایران ثبت کند.
او بعد از این موفقیت با مشکلی از لحاظ ثبت برند مواجه میشود و با وجود ثبت برند God father در ایران، شکایتی از شرکت فیلمسازی “پارامونت پیکچرز” دریافت میکند که بدلیل مالکیت این اسم تحت اختیار آن شرکت، مجبور به تغییر نام رستوران به نام Good father و یا پدر خوب میشود. نکتهای که حتی استقبال بیشتر مشتریان را بدنبال داشت.
تاسیس رستورانهای زنجیرهای پدر خوب
با استقبال گسترده مردم از رستوران پدر خوب، شهرام فخار بدنبال تاسیس رستورانهای زنجیرهای این بار با محوریت عرضه محصولات سالم میافتد. او بدنبال افزایش کیفیت فعالیت خود بود و نه درآمد. به همین دلیل در فعالیت جدید خود برای اولین بار در ایران سیستم بدون روغن را جا انداخت که استقبال فوقالعادهای از آن شد. صاحب رستورانهای پدر خوب میگوید “هنر پدر خوب این است که غذای بدون روغن خوشمزه تولید کند”
به گفته صاحب رستورانهای زنجیره ای پدر خوب ۸۰ درصد رستوران ها، روغنی که با آن غذا را سرخ میکنند را هر چند روز یکبار عوض میکنند و هر مخزن سرخ کردن ۵/۲ لیتر روغن میخواهد و رستورانها بخاطر اقتصادی کردن بحث، چندین بار از این روغن استفاده میکنند، حتی تا ۱۰۰ بار استفاده مجدد!
شهرام فخار که این معضل را در جامعه میبیند، پس از مریضی پدرش، تولید غذای سالم را در فعالیت خود مد نظر قرار میدهد.
“پول، خودش سراغتان میآید”
در حال حاضر ۱۵۰۰ نفر بصورت مستقیم در رستورانهای زنجیرهای پدر خوب تحت نظارت شهرام فخار فعالیت میکنند. هر کدام ۳ تا ۴ نفر را تحت پوشش دارند و در حدود ۱۵۰۰۰ نفر نیز بصورت غیر مستقیم فعال هستند. نکتهای که از نظر صاحب رستورانهای پدر خوب بسیار خوشحال کننده و مایه رضایت وی است. او میگوید:” هیچ وقت پول را فدای سیستم نکردم و به هیچ قیمتی پول در نیاوردم، الان به راحتی پول در میآورم و حتی وقتی در خانه هستم، “پول خودش سراغ من میآید”
او در طی ۵ سال بیش از ۸۵ شعبه را افتتاح کرده است و بدنبال تبدیل شدن به یک برند بینالمللی است. برخی شعب وی توسط افراد مشهوری چون آقای مایلی کهن، آقای فریاد شیران مدیریت میشود و افراد فعال در شعب، انسانهای منتخب و گزینش شده هستند. زندگینامه شهرام فخار پر از مسئولیت پذیری و عشق به فعالیت و اشتغال برای کشور است. آنچه در تاسیس شعب مختلف و پایبندی او به ارایه یک فعالیت با کیفیت می آموزیم.
و آنچه باید از زندگینامه شهرام فخار آموخت
صاحب رستورانهای پدر خوب یک مدیر برجسته است که در عین حال کارشناس بسیاری از برنامههای مرتبط با فعالیت غذاهای سالم میباشد که همواره تجارب خود را در اختیار دیگران میگذارد. او خود را بی نیاز از کار نمیداند و روزانه بیش از ۸ ساعت کار میکند. در عین اینکه همچنان خود را نیازمند یادگیری و بهرهبرداری از تجارب دیگران میداند. او میگوید: خودم را هرگز از مشاوره گرفتن با دیگران بینیاز نمی دانم و در صورت لزوم حتی از یک کودک ۵ ساله نیز مشاوره میگیرم.